Hirurgija i hronične rane

Klinika Renova u svom sastavu ima kompletno opremljenu operacionu salu za izvođenje hirurških intervencija u lokalnoj anesteziji.

Primenom Plazme Bogate Trombocitima stimulišemo tkivo, odnosno pokrećemo mehanizme koji su bili „zaglavljeni“. Pored toga faktor VEGF (vaskular endotelial growing faktor) direktno utiče na vaskularizaciju tkiva i stvaranje nove mreže krvnih sudova što dovodi do potpunog zarastanja rane.

Vršimo skidanje mladeža i drugih kožnih promena sa patohistološkim pregledom, tretman uraslih noktiju, dlaka, masna tkiva, obrade rana …. Pacijenti se posle ovih intervencija odmah vraćaju kući i svakodnevnim aktivnostima.

Zarastanje rana je kompleksan proces koji uključuje mnogo mehanizama. Zbog prirode hroničnih rana ti mehanizmi se često zaustavljaju u odredenoj fazi iz koje ne mogu da izadu što dovodi do nemogućnosti zarastanja rane.

Naravno, pored ovoga javlja se i problem slabije vaskularizacije tkiva, naročito kod dijabetičara (dijabetično stopalo).

Primenom Plazme Bogate Trombocitima u ovom slučaju stimulišemo tkivo, odnosno pokrećemo mehanizme koji su bili „zaglavljeni“. Pored toga faktor VEGF (vaskular endotelial growing faktor) direktno utiče na vaskularizaciju tkiva i stvaranje nove mreže krvnih sudova što dovodi do potpunog zarastanja rane.

U prijatnom ambijentu Klinike Renova, naš tim medicinskih stručnjaka svakom pacijentu posvećuje dovoljno vremena i pažnje, tako da bez ikakve žurbe i na miru možete porazgovarati o Vašim zdravstvenim problemima. Sa ciljem da Vam ponudimo organizovano, brzo i efikasno rešenje za sve Vaše zdravstvene probleme.